Enää harva käyttää Internet Exploreria, eikä heidänkään kannattaisi, opastaa Microsoft.

Microsoft haluaa ihmisten lopultakin lopettavan Internet Explorerin käytön. Arvostelijat väittävät, että yhtiö on itse aiheuttanut sotkunsa.

Ohjelmistoyhtiö Microsoft kehottaa lopettamaan alkujaan vuonna 1995 ilmestyneen Internet Explorer -selaimen käyttämisen. Selaimen viimeinen versio 11 ilmestyi vuonna 2015. Microsoftin mukaan selain on yksinkertaisesti vanhentunut, eikä yhtiö edes pidä sitä enää varsinaisena ratkaisuna internetin käyttämiseen.

– Katsokaas kun Internet Explorer on yhteensopivuusratkaisu. Emme tue siinä uusia web-standardeja, ja vaikka monet sivustot toimivat hyvin, kehittäjät eivät suurelta osin enää testaa Internet Explorerin kanssa. He testaavat nykyaikaisilla selaimilla, Microsoftin insinööri Chris Jackson aloittaa.

Microsoftin tuki Explorerille loppuu


Toki Internet Explorerilla on vielä käyttäjiä, varsinkin yritysmaailmassa. Jacksonin mukaan Explorerin ylläpitäminen sellaisena, että se tukisi myös vanhoja nettisivuja on tullut liian työlääksi.

– Se perustuu vuoden 2001 tekniikkaan ja valtaosa internetin käyttäjistä on modernimpia. Haluamme päästä historian painolastista eroon, kertoo Jackson.

– Emme enää tue uusia nettistandardeja Internet Explorerille. Jotkut sivut saattavat toimia hyvin, mutta nettikehittäjät eivät enää testaa sivujaan Explorerilla.

– Saattaisi käydä niin, että et enää pysty käyttämään uusia sovelluksia. Ja niitä tulee koko ajan lisää. Jos käytät Exploreria, niiden sivujen ja sovellusten määrä joita et voi käyttää kasvaa koko ajan.

Jackson ei suostu antamaan vinkkejä siitä, mitä selainta kannattaa käyttää Explorerin sijaan. Microsoft itse siirtyi Windows 10:n myötä uuteen oletusselaimeen Edgeen. Sen markkinaosuus on kuitenkin melko pieni.

Tampuuri ja Internet Explorer

Tampuuria on voinut käyttää jo vuodesta 2015 saakka kaikilla moderneilla (Chrome, Firefox, Edge, Opera) selaimilla. Virallinen selainriippumattomuus on tullut Tampuuriin helmikuussa 2018.

Kaikki uudet toiminnot kehitetään siten, että toiminnot toimivat niin Internet Explorerilla kuin kaikilla moderneilla selaimilla. Internet Explorer tukea ei siis missään nimessä olla lopettamassa, mutta yleisesti kannattaa ainakin vähentää Internet Explorerin käyttämistä ja siirtyä Microsoftin ohjeen mukaan käyttämään muita moderneja selaimia.

Tampuurin tuki koskee kaikilla selaimilla ilmeneviä ongelmia. Mikäli selainongelmaan törmätään millä tahansa selaimella, suositellaan toimivuuden kokeilua toisella modernilla selaimella, jonka jälkeen tulee ilmoittaa ilmenneestä selainkohtaisesta ongelmasta normaalisti Tampuuritukeen. Selaintukeen liittyviä korjauksia julkaistaan käytännössä jokaisessa Tampuurin viikoittaisessa päivityksessä.

Statistiikkaa Tampuurin käytöstä eri selaimilla vuonna 2019.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: