Visma vahvistaa asemaansa kiinteistöhallinnan ohjelmistoratkaisuissa – ostaa Tampuuri -liiketoiminnan

Visma on ostanut Tampuuri -ohjelmistoja ja palveluja kehittävän Agenteq Solutions Oy:n. Tampuurilla hallinnoidaan jo yli miljoonaa asuntoa ja 74000 kiinteistöä, se on ylivoimainen kiinteistötietojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa.

Visma on sopinut Agenteq Solutions Oy:n ostamisesta Talokeskus Yhtiöt Oy:ltä. Agenteq Solutions kehittää ja myy kokonaisvaltaiseen kiinteistöhallintaan tarkoitettuja Tampuuri -ohjelmistoja ja palveluja. Tampuuri -liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2017 oli 10 miljoonaa euroa ja ohjelmistojen parissa työskentelee noin 100 henkilöä pääsääntöisesti Salossa, Helsingissä, Raumalla ja Savonlinnassa.

Tampuuria käytetään tällä hetkellä yli miljoonan asunnon ja 74000 kiinteistön hallinnoimiseen. 1,9 miljoonaa suomalaista asuu, työskentelee tai harrastaa Tampuurilla hallinnoidussa kiinteistössä. Tampuuri on ylivoimainen kiinteistötietojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa.

”Merkittävä osa kansallisvarallisuudestamme on kiinteistöissä ja Visma on vahvasti mukana tukemassa niin rakentamisen kuin kiinteistöhallinnan digitalisoitumista. Digitaaliset ratkaisut ovat keskiössä kun kiinteistöjen hallinta jatkuvasti monimutkaistuu sekä uuden tekniikan että asukkaiden kasvavien vaatimusten myötä”, kertoo Visma Software Oy:n toimitusjohtaja Juha Mäntylä.

”Kiinteistöjen ja asumisen muuttuvat tarpeet lisäävät vaatimuksia myös teknologioiden kehitykselle. Visman ja Kiinteistöliiton yhteisenä tavoitteena on panostaa kiinteistöalan ohjelmistojen ja järjestelmien kehittämiseen. Uskon, että yrityskaupan myötä, pystymme yhdessä edesauttamaan tarvittavien uusien toimintatapojen ja ohjelmistojen kehittymistä kiinteistöalalla”, sanoo Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen.

Tampuuri -liiketoiminnasta muodostetaan oma Visma-yhtiö SMB-divisioonan alle. Tampuurin liiketoimintajohtaja Juha Raitanen on nimitetty Visma Tampuuri Oy:n toimitusjohtajaksi.

“Yhdessä Visman kanssa pystymme viemään Tampuuri-ohjelmistot uudelle tasolle. Asiakkaamme tulevat hyötymään mm. Visman kehitysresursseista ja ohjelmistokomponenteista, jotka takaavat kykymme vastata kiinteistöhallinnan muuttuviin tarpeisiin myös jatkossa. Henkilöstömme pääsee osaksi kasvavaa ohjelmistoyhtiötä, mikä tuo mukanaan uusia ura- ja kehittymismahdollisuuksia”, Raitanen kertoo.

”Tampuuri-ohjelmistolla on vankka markkina-asema Suomessa ja sen kehitystä on tehty menestyksekkäästi osana Talokeskus Yhtiöt Oy:n toimintaa. Visma fokusoi vahvasti ohjelmistokehitykseensä ja kykenee laajoilla resursseillaan edelleen kehittämään kiinteistöhallinnalle tarjottavia ratkaisuja, tuomalla Tampuuri-ohjelmiston osaksi tarjontaansa. Visman kiinnostus ohjelmistoamme kohtaan on osoitus siitä, että olemme tehneet hyvää työtä jo vuosia”, sanoo Talokeskus Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Jari Punkari.

Vismalla on ennestään johtava taloushallinnon ratkaisu kiinteistöille ja nyt Tampuurin myötä Visma täydentää teknisen isännöinnin, kiinteistön hoidon ja hallinnan sekä kiinteistöomaisuuden kehittämisen ratkaisutarjontaansa. Yritysoston myötä Vismasta tulee kiinteistöhallinnan ohjelmistoratkaisujen markkinajohtaja.

”Lähdemme yhdessä kehittämään tulevaisuuden kokonaisratkaisua kiinteistöhallinnan asiakkaille. Tarkoituksena on rakentaa ohjelmisto, jolla pystytään hallinnoimaan kiinteistön koko elinkaari”, Mäntylä jatkaa.

Lisätietoja:
Juha Mäntylä, toimitusjohtaja, Visma Software Oy, +358 400 406 767
Juha Raitanen, liiketoimintajohtaja, Agenteq Solutions Oy, +358 040 824 4203

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: