Pitkän kehitystyön hedelmät kypsymässä

Tampuuri Taloushallinnon (Talokeskuksen uudella nimeämiskäytännöllä aTampuuri) kehitystyö on edennyt niin pitkälle, että ensimmäisten taloyhtiöiden kirjanpitoa otetaan käyttöön.

Taloushallinnon usean vuoden kehitystyö on saavuttanut pisteen, jossa ensimmäisten taloyhtiöiden kirjanpitotiedot ovat nyt syötettynä aTampuuriin. Tämä on ensimmäinen merkittävä välietappimme pitkässä matkassa kohti kattavaa isännöinnin kokonaisjärjestelmää, jossa kaikki tarvittava tieto on koottuna yhden ja saman järjestelmän sisälle.

Kokonaisjärjestelmän edut, yksi luukku – monta palvelua

Taloyhtiöiden taloushallinto ja sieltä saatavat tiedot muodostavat merkittävän osan isännöitsijöiden ja asukassihteerien työnkuvasta. Kun taloustiedotkin saadaan kulkemaan joustavasti Tampuurin sisällä, vähentyy tarve tiedon siirrolle tai kaksinkertaiselle tietojen syötölle.

Useissa toiminnoissa – kuten toimintakertomuksessa ja lainahallinnassa – tarvitaan tietoa isännöinnin ja taloushallinnon järjestelmistä. Nyt olemme integroimassa näitä tietoja yhteen. Tieto syötetään yhteen järjestelmään, jossa se on joustavasti kaikkien osajärjestelmien käytössä. Esimerkiksi tiliotteet kirjataan taloushallinnossa, josta Tampuurin vastikereskontra ja lainahallinta saa tietoonsa kaikki tarvittavat kirjaukset.

Uudella järjestelmällä on lukuisia etuja puolellaan. Elinkaaren alussa ei ole rasitteena vanhoja teknisiä tai toiminnallisia ratkaisuja, jotka jossain vaiheessa muuttuvat painolastiksi

Maailma muuttuu, se on varmaa. Tekninen kehitys menee vauhdilla eteenpäin ja työvälineet kehittyvät. Myös kirjanpitolaki ja -asetus, kuten muutkin viranomaismääräykset, muuttuvat ajoittain. Nämä kaikki aiheuttavat vaatimuksia järjestelmäkehitykselle. Uuden tuotteen kehitys uusimmilla työvälineillä on ihanteellinen tilanne, joka näkyy tuotekehityksessä tehokkuutena. Ominaisuudet ovat nopeasti kehitettävissä, testattavissa ja toimitettavissa.

Kaikki kiva ei mahdu yhteen lyhyeen blogiin. Tässä valikoituja paloja uudesta aTampuurista.

Uudet työvälineet mahdollistavat uuden käyttökokemuksen ja ulkoasun. Käyttöliittymä on sama kuin xTampuurissa. Käyttäjän ja yrityksen työpöydiltä saa nopeasti kuvan tehdyistä asioista.

blogi5

Oma tilikartta, joka tukee kiinteistöalalle suunniteltua TALTIO-raportointikoodistoa. Tilikartta sisältyy ylläpidon palveluun, jolloin vastaamme lakisääteisten muutosten vaikutuksista ja toimitamme muokatun tilikartan tai ohjeet tilikarttaan tehtäville muutoksille. Tarvittaessa tilikarttaa voi muuttaa yrityskohtaisesti.

blogi4

Ostolaskujen kierrätys mahdollistaa laskujen tarkastuksen ja tiliöinnin ennen laskun vientiä kirjanpitoon. Säännöstön avulla ostolaskujen vastaanottotoiminnot ovat automatisoitavissa.

blogi3

Kauden kuittaus valmiiksi sulkee kirjanpidon muutoksilta kauden loppuun ja ajaa tarvittavat raportit taustalla valmiiksi. Raportit tulevat valmistuttuaan yhtiöiden työpöydille.

blogi2

Kuittitiedot ja kuittien kuvat ovat toimitettavissa kirjanpitoon suoraan mobiililaitteelta – ja vielä valmiiksi tiliöitynä.

atampuuri-kuittitiedot

Hallinnoitavien yhtiöiden maksatus on mahdollista tehdä massana tai yrityskohtaisesti. Yhdellä toiminnolla voi maksattaa kaikkien yritysten laskut ja jakaa aineistot eri pankkeihin.

blogi1

Pankkiyhteys on luonnollisesti mukana. Se on integroitu toimimaan siten, ettei loppukäyttäjien tarvitse kirjautua siihen. Pankkipalvelut toimivat huomaamatta taloushallinnon taustalla ohjaten pankkiin lähtevää ja sieltä saapuvaa tietovirtaa.

Paljon on tehty – ja paljon on vielä tekemättä. Elinkaaren alussa tuotteen ominaisuudet ovat vielä rajalliset. Tekemällä kuitenkin oikeita asioita oikeaan aikaan ja vielä oikein, voimme varmistua tarvittavien uusien toimintojen tehokkaasta kehityksestä. Näin saamme taattua uudelle tuotteellemme pitkän elinkaaren. Olemme aikatauluttaneet taloushallintoon tulevat ominaisuudet karkealla tasolla jo useaksi vuodeksi eteenpäin!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: