Tampuuri X:n uudet ominaisuudet

Tampuuri X (tai uudistetulla Talokeskuksen nimeämisellä xTampuuri) kehittyy melkein viikoittain ja X:ään on tullut niin paljon uusia ominaisuuksia, että ajattelin koostaa ne tähän yhden kirjoituksen alle. Itse versiosaate löytyy täältä ja sinne päivitetään aina uusimman ominaisuudet heti sovelluksen päivittymisen jälkeen.

Alkuun kuitenkin lyhyt yhteenveto mitä Tampuuri X on tänä päivänä ja mihin sitä voidaan käyttää. Alun perin X:n ajatus oli vain kenttätyössä, mutta tänä päivänä X:n käyttöliittymä on koettu sen verran hyväksi ja intuitiiviseksi, että sitä käytetään myös asiakaspalvelutyössä, kuten Tiia Enckell VVO:lta oli kertomassa Tampuuri käyttäjäpäivillä lokakuussa. Pääpaino ominaisuuksissa ja käytettävyydessä on kuitenkin kenttätyössä, ilmoitushallinta ja huoltotehtävät, ja siihen kaikki kehitystyökin on viime aikoina keskittynyt.

Uudet ominaisuudet, Ilmoitushallinta

Usean kuvan liittäminen ilmoitukselle

Uusimmassa päivityksessä mahdollistettiin maksimissaan kymmenen kuvan liittäminen olemassa olevalle ilmoitukselle. Mobiililaitteilla Selaa-napin painaminen avaa ”Ota kuva tai videoi” -valinnan ja tätä kautta käyttäjä pääsee lisäämään kuvan (tai vaikkapa videon). Yhdellä kertaa voi siis lisätä maksimissaan kymmenen kuvaa, mutta tämän toiminnon voi suorittaa useaan kertaan jolloin kuvia voi lisätä melkein äärettömästi. Toiminto toimii tietokonekäytössä drag-and-drop tyyppisesti, jolloin omalta koneelta voidaan lisätä helposti liitteitä ilmoitukselle. Alla oleva kuva on otettu IPhonella.

xmobiili21Kuva: Usean (max 10 kpl) kuvan lisääminen olemassa olevalle ilmoitukselle

Uuden ilmoituksen muodostaminen (Uusi ilmoitus -nappi)

Uuden ilmoituksen muodostamisessa on mahdollistettu kuvan ottaminen (liitteen lisääminen). Mobiililaitteilla Selaa-napin painaminen avaa ”Ota kuva tai videoi” -valinnan ja tätä kautta käyttäjä pääsee lisäämään kuvan (tai vaikkapa videon) uudelle ilmoitukselle.

xmobiili1
Kuva: Mobiilissa ”Ota kuva ja videoi”-valinta

Ilmoituksen vastaanottaminen, kuittaaminen tehdyksi ja valmiiksi

Ilmoituksen työn alle ottamisessa (vastaanottamisessa), tehdyksi kuittaamisessa sekä valmiiksi kuittaamisessa on mahdollistettu kuvan ottaminen (liitteen lisääminen). Mobiililaitteilla Selaa-napin painaminen avaa ”Ota kuva tai videoi” -valinnan ja tätä kautta käyttäjä pääsee lisäämään kuvan (tai vaikkapa videon) valitulle ilmoitukselle.

Ilmoituksen työn alle laittamisessa (Vastaanotossa) mahdollisuus nykyään mahdollista syöttää Vikaluokka sekä Sisääpääsy. Nämä tiedot tallentuvat suoraan ilmoitukselle.

Ilmoituksien hakeminen (Toiminnot / Ilmoituslista)

Ilmoituksien hakutoimintoon on tehty yksi käytettävyysparannus, kentät kolmeen sarakkeeseen, ja lisätty Kirjaajan mukaan ilmoituksien hakeminen. Kirjaajan mukaan hakeminen on ennen kaikkea hyvä niissä tapauksissa joissa pitää esimerkiksi etsiä sellaisia ilmoituksia jotka on itse tehnyt.

xilmoitushakuKuva: Ilmoituksien haku

Ilmoituksen kopiointi

Tampuuri X:n puolella on nyt mahdollistettu myös ilmoituksen kopiointi uudeksi ilmoitukseksi. Toiminto ottaa vanhasta ilmoituksesta kaikki muut tiedot paitsi työnsuorittajan, joka pitää tässä toiminnossa siis määrittää uudelleen.

xkopioiilmoitus
Kuva: Ilmoituksen kopiointi

Ilmoituslomake

Itse ilmoituslomakkeelle on tehty seuraavat parannukset:

  • Ilmoituksen loki -listan lataaminen Lataa-napin painamisen jälkeen
  • Liitelistan siirto vasempaan palstaan sekä liitteiden lataaminen Lataa-napin painamisen jälkeen
  • Liitteen avaaminen liitelistalta
  • Työnsuorittajan vaihdosta sähköposti uudelle työnsuorittajalle

Uudet ominaisuudet, Oma seinä

Oma seinä

Käyttäjän oman seinän ilmoituslistaan on tehty seuraavat muutokset:

  • Ilmoituksien suodattaminen tilojen mukaan (Avoin, Odotuksessa ja Vastaanotettu)
  • Näytetään Päättyy-sarakkeessa päivämäärä punaisella tekstillä, jos päivämäärä on mennyt jo umpeen
  • Käytettävyysparannuksia mobiililaitteita käytettäessä

Mitä on tulossa seuraavaksi X:n tuoteperheeseen

Kihla X

Kiinteistön laadunhallinnan kenttätyökalu Kihla X on pilotoinnissa kahdella asiakkaalla ja tuotantokäyttö alkaa tämän sovelluksen osalta helmi-/maaliskuussa. Jos olet kiinnostunut Kihla X:stä, ole yhteydessä asiakasvastaavaasi tai myyntiin (Ari Alkila tai Sami Vellonen)

xtampuuri-kihlax
Kuva: Kihla X:n tekninen tarkastus

Asuntotarkastus X

Asuntotarkastus X -projekti on hyvässä mallissa ja käyttöliittymä alkaa hahmottua kovaa vauhtia niin mobiili kuin tietokonekäyttöön. Projektin puitteissa tehdään X:n käyttöliittymään ennen kaikkea tarkastuksen tekeminen, mutta myös paljon muita toimintoja tukemaan koko tarkastusprosessia. Asuntotarkastus X:n pilotointi alkaa maalis-/huhtikuussa ja sen jälkeen tuotantokäyttöön siirrytään kevään aikana.

xtampuuri-asuntotarkastus-x-oma-seina
Kuva: Tarkastajan omat tarkastukset

xtampuuri-asuntotarkastus-x-tarkastuspinta
Kuva: Tarkastuskentät ja kuvien lisääminen tarkastuskentälle

xtampuuri-asuntotarkastus-x-uusi-tarkastus
Kuva: Uuden tarkastuksen tekeminen kentällä

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: