Tampuuri PTS sovelluksen avulla pidät kiinteistösi kuntoarviot ajantasalla

Kuntoarvio on arvio, jonka tarkoitus on kertoa kiinteistön omistajalle talon sen hetkinen kunto ja korjaustarpeet. Kuntoarvioon yleensä liitettävä pitkä aikavälin kunnossapitosuunnitelelma PTS kertoo myös korjausten suositeltavat ajoitukset sekä päivän hintatasoon laaditun kustannusarvion arvioiduilla korjausmenetelmillä kymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Kuntoarvion laatiminen on osa suunnitelmallista kiinteistönpitoa, jolloin tuleviin remontteihin voidaan varautua ennalta, eikä mahdolliset korjaukset tule yllätyksenä.

Talokeskus on maamme kokeneimpia kuntoarvioiden ja siihen pohjautuvan pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelman tekijöitä. Talokeskus on ollut keskeisesti mukana kehittämässä Suomessa nykyisin noudatettavia kuntoarvioinnin menettelytapoja sekä suoritusohjeita.

Kiinteistöstrategia ohjaa pitkän tähtäimen suunnitelman laadintaa. PTS:n aikajänne on yleensä vähintään 10 vuotta. Se kertoo, milloin ja miten on ajateltu toteuttaa kiinteistön korjaushankkeet. Korjaushankkeita voi olla esimerkiksi:

 • lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja teletekniikan korjauksia ja uusimisia
 • rakennusteknisiä korjauksia kuten ikkunoiden, julkisivun ja vesikaton uusiminen tai korjaaminen
 • hissien lisääminen ja uusiminen
 • mahdollisten toiminnallisten tarpeiden kehittämistä
 • rakennuksen energiatehokkuuden parantaminen

Tampuuri PTS

Tampuurissa PTS on kiinteistön, rakennuksen, huoneiston tai muun kohteen pitkän tähtäimen remonttien suunnitelma. Kunnossapito-PTS:n avulla tehdään vuosittaista suunnitelmaa siitä, mitä remontteja tehdään esimerkiksi 5 tai 10 vuoden kuluttua.

Tampuuri PTS mahdollistaa:

 • Remonttien aikataulutuksen ja alustavan kustannusarvion.
 • Ulkopuoliset konsultit voivat tallettaa remonttisuunnitelmat suoraan Tampuuriin omilla tunnuksilla.
 • Osakkaalle mahdollisuuden ilmoittaa tai hakea muutostyölle lupaa sähköisellä lomakkeella.
 • Ilmoitusten ja liitteiden tallentamisen ohjelmaan huoneistokohtaisesti isännöitsijän käsiteltyä lupahakemuksen.
 • Lain velvoittamat tiedot muutostöistä isännöitsijäntodistuksen liitteeksi.
 • Remonttien massaperustamisen ja niiden tietojen muuttamisen massana.
 • Remonttien tilat, joilla hallitaan budjetointiprosessia.
 • Järjestelmäehdotukset (järjestelmä ehdottaa remontteja tietyn intervallin mukaan).
 • Remonttirekisteri-PTS – remonttien yksikköhintaluettelo

Rekisteriin kertyy yksikköhintoja toteutuneista ja tulevista remonteista sitä mukaa kun niitä sinne syötetään. Tämä helpottaa työtä niin, että kun samanlainen remontti toistuu toisessa kiinteistössä, voidaan esim. rakennuksen tilavuuden mukaan siirtää summa oikeansuuntaisena toisen kiinteistön PTS-ehdotukseksi. Tällä tavalla saadaan PTS-ehdotukseen riittävä hintatarkkuus, jolla voidaan tarkastella eri vuosien summia vierekkäin ja tarpeen mukaan tasoittaa budjettiehdotuksiin eri remontteja.

Uuden asunto-osakeyhtiölain mukaan varsinaisessa yhtiökokouksessa on vuosittain käsiteltävä hallituksen korjaustarveselvitys seuraaville viidelle (5) vuodelle sekä selvitys yhtiössä suoritetuista huomattavista kunnossapito- ja muutostöistä.

Nämä kaikki asiat löytyvät Tampuurin PTS sovelluksesta, katso sarjan ensimmäinen video ja kerro meille miten Tampuurin PTS:ää olisi syytä kehittää vielä paremmaksi. PTS videoita tulee lisää, joten laita linkki talteen.

Linkkejä

PTS eli pitkän tähtäimen suunnitelma antaa kokonaiskuvan kiinteistön kunnosta ja korjaustarpeista

Tampuuri PTS moduulikuvaus

Tampuuri PTS ohjeet

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: